Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Евтино в Гърция – забравете от 2017 г.

Почивката в Гърция ще ни излезе по-скъпо догодина. Причината е, че от 1 януари 2017 г. се вдигат акцизи и данъци, които ще повишат цените на редица стоки в южната ни съседка. Литър бензин поскъпва с 3 евроцента, а дизелът – с 8 евроцента. С десет евроцента се увеличава цената на природния газ, изчисляват местните издания.

С близо 25 на сто по-скъпо ще струва и кутия цигари, тъй като от 1 януари влиза в сила специалният данък върху потреблението на тютюневите изделия. Заради него килограм тютюн става 170 евро при досегашните 156,70 евро.

По-високият данък ще се отрази и на цената на кафето в Гърция. До 10 евроцента повече ще платите, ако си поръчате чаша от напитката в заведение.

Увеличава се и специалният данък за консумация на бира, а отпада намалението от 50% на данъка върху алкохолните напитки в южните гръцки острови като Сирос, Тасос, Андрос, Тинос.

Специална такса се въвежда за стационарните телефони. Тя ще е в размер на 5 на сто.

Засега няма промяна на цените на пакетите за почивка в Гърция както за Великден, така и за летния сезон, коментира за „Труд” Калин Драганов, член на Асоциацията на българския туроператори и туристически агенти. Тепърва ще се види как новите акции и данъци ще се отразят на цените в ресторантите, допълни той. В нашата агенция отчитаме двойно увеличение на българите, които вече са направили ранни резервации за почивка в Гърция, каза още Драганов.

Поскъпване на нощувките в хотелите ще има, но чак от януари 2018 г. Тогава ще влезе в сила данък от 1 евро за нощ за нощувки в тризвезден хотел, 2 евро в четиризвездните хотели и 3 евро в петзвездните.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Е хубаво де, и какво? Ще плащам с десетина еаро повече. И пак ще ми е по евтино от тук. А морето си е чисто, раната истинска, а обслужването човешко. И без плажно кожодерство. Немогат и с бой да ме накарат да пълня джобовете на нашенската мафия.

  2. Като платиш 20 лева за чадър и шезлонг на ден сам ще направиш разликата!

  3. Да, често плащаш 3 евро, но за тях освен чадър и шезлогг имаш консумация кафе или бира, та ти излиза безплано, ама ганьо и това му се свиди, се гърчи на хавлийка безплатно. И Турция е супер, ама ми е по-далечко

  4. Ама вие правили ли сте поне приблизителна сметка с колко ще се отрази така подробно описаните от вас „увеличения” на цените на услугите или сте трибуна на собствениците на хотели от черноморския мръсен гьол? Реших да пресметна какво се получава като повишение на цените за 5-дневна почивка в Гърция – ПОВИШЕНИЕ МАЛКО ПОД 12 ЛВ. В замяна на това: качествена закуска, с която може да се мине без обяд до към 3-4 часа след обяд; чисто море, без изпражнения от канализацията на 10-15 м от брега, спокойствие и липса на тумби пияни британци,немци, руснаци и шведи. Няма заплащане на шезлонги и на чадъри, има риба в изобилие на прилична, не висока, както в България цена. Вярно, алкохолните напитки са малко менте, ама в Гърция се ходи на почивка, не на бирен и ли узо-фест. Стига сте лъгали хората, ама и те вече не ви си връзват на лъжите. На запад от В.Търново, а в Южна България – от Стара Загора вече повечето туристи ходят в Гърция. Особено пък тези от Южна България, които имат на разположение четири проходи към Гърция.

  5. Не се хаби, Рагин, не си харчи сребърниците. Все едно, нема да идеме в твоя хотел, характерен с циганията, помията, данданията и скъпотията. Така да кажеш на кобилата, дето се прави на “министър”.

Отговорете