Експерт: Влизането в чакалнята на еврозоната няма да се отрази на имотния пазар

Влизането на България в т. нар чакалня на еврозоната няма да се отрази на пазара на недвижими имоти. Това каза председателят на Националното сдружение "Недвижими имоти" Добромир Ганев, който откри в Бургас 4-ото изложение на най-големите фирми от бранша, предаде БНР.

"Преминаването в евро няма да повлияе. По-скоро ще бъде позитивно. Лихвите ще бъдат по-атрактивни", каза Добромир Ганев: "В края на годината се очаква леко завишаване на лихвените проценти, но то няма да е толкова сериозно. Централната банка се обърна към гражданите да имат предвид това покачване, което може да се отрази на бъдещи месечни плащания ".

Пазарът за първото тримесечие е много активен. Отчита се ръст 20 процента на сделките, отбеляза още Ганев. Най-търсени са двустайни апартаменти. Те са предпочитани както от млади български семейства, така и от руснаците, обясни Лариса Костадинова - управител на една от големите фирми:

"Имат възможност да останат тук да живеят постоянно. Преди нямаха такава - граждани на Русия, Израел, Казахтастан и Украйна".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти