Експерт по общински имоти пробвал да подкупи катаджии

Пътна полиция

38-годишен мъж, арестуван за опит да подкупи катаджии в Търговище, се оказа, че е главен експерт в търговско дружество, стопанисващо общинските имоти в Омуртаг. Това стана ясно, след като Окръжната прокуратура в Търговище е привлякла мъжа към наказателна отговорност.

От Апелативна прокуратура във Варна съобщиха, че 38-годишният Шюкрю Х., който е опитал да даде подкуп от 50 лв. на пътните полицаи, е с мярка „Подписка“.  

Той е бил спрян за проверка във вторник на булевард в Търговище. Според прокуратурата карал без светлини. Оказало се, че е и без колан.

„Обвиняемият започнал да спори със служителите на реда, направил се на изненадан, че пътува без светлини. Пътниците в автомобила се опитали да оправдаят шофирането на Шюкрю Х. без колан със заболяване“,съобщават още от прокуратурата.

Според съграждани на хванатия в опит за подкуп преди няколко години той бил прегазен от собствената си кола, която се самозадвижила по стръмна улица и минала през него. Човекът наистина бил потрошен и едва бил спасен. Вероятно това са имали предвид хората в колата, обяснявайки защо е без колан.

Пак, според хора от Омуртаг, мъжът имал и удостоверение за частна лесовъдска практика.  

Коментари

Задължително поле