Електрическо сърце за славния Mercedes Pagoda

Величествената осанка на Mercedes SL Pagoda отново ще се движи по улиците, но без да гори бензин.

Дизайнът е отпреди 60 години, задвижващата технология е от бъдещето

Нов живот за един ветеран

Една от най-запомнящите се коли от изминалото столетие е Mercedes SL с кодово обозначение W113, известен като Пагода. Двуместният модел се произвежда като купе и кабриолет в периода 1963 – 1971 г. и във времето се е превърнал в автомобилна икона. Въпреки че идва от отдавна отминала епоха, когато никой не е взимал предвид вредните емисии, той може да се движи напълно екологично. Това става възможно благодарение на фирмата за електрифициране на олдтаймери Everrati. Нейните специалисти представят ръчно изработен и щателно реставриран по стандартите на Mercedes модел с авангардно електрическо задвижване.

Кой би предположил, че зад тази решетка на Mercedes SL Pagoda пулсира електрическо сърце?

Резултатът от работата на инженерите се определя като „най-добрия в света двуместен луксозен гранд турър с нулеви емисии и подвижен покрив“. Електрическият Mercedes SL Pagoda съчетава славното наследство и автентичния дух на марката, лукс, екологичност и технологии от следващо поколение. Официалната премиера на автомобила ще бъде по време на яхтеното изложение в Монако през следващата година. Отсега се знае, че мощността на задвижването ще превишава тази на бензиновия оригинал, която е 180 конски сили във върховото изпълнение.

Класическият кокпит и автентичното оборудване в пълния им блясък привличат веднага погле­дите.

Електрифицираният Benz е начин да се съхранят и продължат да се използват такива шедьоври на автомобилното инженерство и дизайн. Те се превръщат в съвременно изкуство, което е в духа на новото време и следващите поколения могат да му се наслаждават. Така колата, която преди десетилетия привлича зад волана си световни знаменитости като Джон Ленън, Тина Търнър и Одри Хепбърн, може да продължи живота си с ново електрическо сърце.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили