Електромобилите губят популярност

В проучване всеки втори собственик на електромобил декларира, че иска следващата му кола да бъде с вътрешно горене.

Всеки втори собственик е готов да се върне към колите с вътрешно горене

Tesla най-много радва клиентите си

Почти всички производители на автомобили искат в най-близко бъдеще да предлагат само електрически автомобили и работят в тази посока. Но много малко компании освен Tesla постигат убедителни пазарни резултати. Според актуално проучване водачите на електромобили като цяло не са въодушевени от всекидневното им ползване. Оказва се, че  (с изключение на притежателите на Tesla) всеки втори собственик на кола на ток иска отново да си купи автомобил с вътрешно горене. Такива са резултатите от текущ мониторинг на S&P Global Mobility.

Бързото зареждане с висока мощност улеснява собствениците на електромобили.

Около 52% от купувачите на електрически коли декларират, че и следващият им автомобил ще бъде такъв. Останалите 48% обаче посочват, че биха желали да се върнат към бензиновите и дизеловите коли. Това е знак към производителите, че удовлетворението на клиентите от електромобилите все още не е достатъчно високо и има много върху какво да се работи. 

Показателен е и фактът, че желанието на много домакинства, които имат повече от едно превозно средство, е основната кола да бъде бензинова, дизелова или хибридна. За електрическите коли остава поддържащата роля на втори или трети автомобил в семейството – основно за градско ползване.

Редовното зареждане с електроенергия е от изключителна важност при колите на ток.

Заключението от проучването е, че от всички производители Tesla отговаря най-добре на очакванията на клиентите на електромобили. От друга страна фокусирането само върху коли на ток е рисковано, тъй като електрическата мобилност все още не е достатъчно привлекателна за клиентите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили