Електромобилът ще се движи без водач

Това е един от вариантите за дизайн на автомобила на Apple. Досега липсват всякакви официални изображения от компанията.

Apple пуска кола през 2024 г.

Нов тип батерия

Най-късно до 2024 г. на пазара ще излезе автономно превозно средство на Apple с електрическо задвижване. Американският концерн работи отдавна по този проект, който навлиза в решителната си последна фаза. Очаква се до 2-3 години да се появи ново поколение автомобилни батерии, които са по-евтини и осигуряват по-дълъг пробег с едно зареждане. По неофициални данни е възможно за батериите да бъде използван като материал литиево-железен фосфат. Неговото приложение води до намаляване на разходите и рисковете от прегряване.

Паралелно с развитието на нови батерии Apple разработва технологии за автономно движение, защото автомобилът ще може да се движи без водач. Това е основната концепция в проекта и цели да предизвика фурор подобно на първия модел iPhone. Амбицията на Apple е да предизвика с новия автономен електромобил революция в автомобилната индустрия, както направи с iPhone в сферата на телекомуникациите. Успехът на Tesla показва, че нови и авангардни производители бързо могат да се наложат в изключително конкурентна среда като автомобилната с утвърдени марки. Именно Tesla е най-напред от всички в разработката на технологии за автономно движение. Автопилотът на автомобилите на Tesla обаче все още не функционира перфектно и периодично се случват инциденти.

Google също прави опити да пусне автономен електрически автомобил. Който от телекомуникационните гиганти бъде пръв, ще има предимството да предложи уникален пакет от услуги за мобилност, връзка и комуникация. Затова Apple натиска газта в своя проект и вече сключва договори за доставка на компоненти за своя автомобил.

Коментари

Задължително поле