Епидемия от смъртни случаи на крипто милиардери

Тайнствена гибел

Шестима от най-големите „миньори“ на биткойни загубиха живота си 

Повечето от тях са млади хора, загинали при загадъчни обстоятелства

Когато хеликоптер, превозващ 53-годишния бизнесмен Вячеслав Таран, се разбива в Монако в края на миналата година, убивайки него и пилота, започва да се разпространяват различни слухове за причината за катастрофата. Руският милиардер става шестият крипто предприемач, починал при мистериозни обстоятелства.

Параноичен богаташ

Параноичен криптовалутен милионер се удавя на плаж в Пуерто Рико, след като туитва, че се опасява, че ЦРУ и Мосад ще го убият. 29-годишният Николай Мушегян умира на 28 октомври миналата година, часове след като публикува последния си туит. Младият милионер има психически проблеми, но семейството му не вярва това да е някакво налудничаво представление.

Умира в съня си

Финансовият свят е шокиран от внезапната смърт на млад основател на криптовалута на едва 30-годишна възраст. Тянтян Куландер, съосновател на базираната в Хонконг компания за цифрови активи Amber Group, умира в съня си на 23 ноември миналата година и новината е потвърдена на уебсайта на компанията „с най-дълбока тъга и натежало сърце“.

Куландер, известен на галено като „ТТ“, стартира Amber през 2017 г. с група финансисти, включително бивши служители на Goldman Sachs Group и Morgan Stanley. Преди това той работи като търговец и в двата финансови гиганта и през 2019 г. печели желано място в списъка на Forbes 30 Under 30, който отличава най-талантливите нововъзникващи лидери и предприемачи. Миналата година стартъпът достига зашеметяващате 200 милиона долара.

„TT е уважаван лидер на мисълта и широко признат като пионер в индустрията. Неговата дълбочина на познания, желанието му да си сътрудничи и винаги да помага на другите са от полза за безброй стартиращи фирми и индивиди. Неговите прозрения и креативност вдъхновяват много проекти, хора и общности“, казват негови близки.

Катастрофа с хеликоптер

Руски милиардер загива при катастрофа с хеликоптер близо до френско-италианската граница. Това е поредната внезапна смърт на фигура в света на криптовалутите. 53-годишният Вячеслав Таран, основател на Forex Club и президент на Libertex Group, е единственият пътник в хеликоптера, който се разбива във Вилфранш-сюр-Мер, според множество доклади.

Скандално удавяне

Скандалният биткойн милиардер Мирча Попеску на 41 умира внезапно, оставяйки след себе си огромно крипто състояние, което може да струва до 2 милиарда долара и за което някои спекулират, че може да бъде изгубено завинаги. Попеску, който е един от най-големите индивидуални притежатели на биткойни в света, се удавя край бреговете на Коста Рика близо до Playa Hermosa след сутрешно плуване, според местните новини.

Съобщава се, че Попеску е „отнесен от течението и е починал на място“. Оттогава смъртта му е потвърдена от три жени, които са близки до него, въпреки че други повдигат въпроси дали той наистина е мъртъв. Остава неясно кой, ако изобщо има такъв, има достъп до цифровите му активи, а наблюдателите на крипто спекулират, че богатството може да е изчезнало. Неговият уебсайт, който той активно поддържа преди, не е актуализиран от 23 юни, деня на обявената му смърт.
Попеску, противоречива фигура с „документирани случаи на сексизъм и фанатизъм“, според Nasdaq.com, се смята, че притежава поне десетки хиляди биткойни, като някои ги оценяват на много повече.

Може би е жив

В допълнение към гореспоменатите мистериозни смъртни случаи, добавяме и смъртта на Джералд Котън през 2018 г., която предизвиква толкова много интриги и противоречия, че е изследвана в документалния филм на Netflix „Trust No One“. За Котън се появяват различни теории, може би най-убедителната, твърди, че е жив и живее от натрупаните милиони.

Банков наследник

Проблемният банков наследник Матю Мелън умира от инфаркт през 2018 г., докато се подготвя да влезе в клиника за рехабилитация от наркотици в Канкун, Мексико. Мелън е роден в Ню Йорк в едно от най-старите банкерски семейства, потомци на основателя на Mellon Bank Томас Мелън.

В крайна сметка има общо шест случая на внезапна смърт за крипто-гурута и възниква въпросът: кой и защо премахва тези хора? Или се прочистват сами? Най-популярната версия във форумите за конспирация гласи, че се задава някаква голяма парична реформа и затова криптовалутите се премахват. За някои тази идея изглежда доста логична и убедителна, но други я наричат смешна. В действителност общото състояние на всички тези богаташи надхвърля 15 милиарда долара, а за хора, които могат да раздвижат преформатирането на световния валутен пазар, това е нищожна цифра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения