Ердоган отправи нови заплахи към ЕС

Снимка: Архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи нови заплахи към ЕС. Той заяви, че ще преразгледа изцяло политическите и административните връзки със Съюза, включително сделката за ограничаване на нелегалната миграция.

В интервю за Си Ен Ен Тюрк Ердоган каза, че всичко - "от А до Я", в отношенията на Турция с Европа, ще бъде преразгледано след референдума на 16 април за конституционни промени, които ще разширят правомощията му, информира БНР. "Проблемът в отношенията ни не произтича от нас, а от по-голямата част от страните от Европейския съюз/ЕС/", заяви президентът на Турция.

Според Ердоган европейски страни разрешават прояви на онези, които водят кампания за гласуване с "не" на референдума и забраняват прояви на турски представители пред поддръжници на гласуването с "да".

Ердоган обвини Германия, че подкрепя тероризма и каза, че няма планове да я посети преди референдума, както твърдяха някои медии. Той не се извини за сравнението с нацизма, посочва Ройтерс. Турският президент добави, че ще има разговори "очи в очи" с новото американско правителство през май и че основните двустранни проблеми, които ще се обсъждат, са Сирия и Фетхуллах Гюлен.

Коментари

Задължително поле