Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Ето какво е най-подходящо да се замезва с уиски

За разлика от ракията, с която върви богато разнообразие от традиционни мезета, за уискито препоръчва комбинация с точно определени храни, които подчертават вкусовете и нотките му.

Основното правило изглежда така: леките уискита си подхождат с морски дарове и пикантни ястия, тези със средна сила се съчетават с високопротеинова храна, а тежките уискита – с по-мазни ястия.

Ето кои са 7-те най-подходящи храни, с които да замезите с уиски:

№1 Черен шоколад

Тъмният и леко горчив вкус идеално пасва на уискито, като шоколадът с портокал е много подходяща компания за скоч, чийто цитрусов привкус пък подсилва портокала. Чистият черен шоколад си отива най-много с по-силните уискита, докато този с нотки на джинджифил и чили си пасва с ръжените уискита. Ако предпочитате сингъл малц, заложете на шоколад със солен лешник. За бърбъна няма ограничения в шоколада.

№2 Сирена

Зрелите сирена и отлежалите уискита вървят ръка за ръка. Така например, зрелият чедър си отива с уиски с опушен вкус, докато синьото сирене – с по-пиперливо и пикантно. Сирене бри и козе сирене са подходящи за по-леките уискита със сладък вкус.

№3 Сушени плодове и ядки

Трудно ще сбъркате, ако съчетаете сушени плодове и ядки с уиски, но трябва да внимавате какво точно комбинирате – по-сладките ядки и плодове си отиват с торфено уиски, а по-горчивите – със сладко уиски. За опушените питиета изберете печени и овкусени ядеки.

№4 Печена пържола

За умерено и най-силните уискита печената пържола е идеално допълнение, като за по-богатия и опушен вкус, се препоръчва говеждото месо. Добре е да обърнете внимание и на подправките, които използвате за овкусяване на месото, както и на това колко мазна е пържолата. Бърбънът например си подхожда с по-чиста пържола.

№5 Месно руло

Това ястие пасва перфектно на торфеното уиски, заради високото съдържание на алкохол, наситения вкус и леката му пикантност. Чудесно се допълва и от сингъл малц и ръжено уиски.

№6 Пушена сьомга

Ръженото уиски си подхожда с пушената сьомга, която също отива и на бърбана, придавайки му пикантен и плодов привкус.

№7 Ябълков пай

За любителите на по-леките и меки уискита, паят с ябълки добавя една приятна сладост към питието. Бърбънът с карамелени нотки също си отива с ябълковия пай.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.