Почина шуменец с овладян COVID-19

Данаил Кирилов: Случайното разпределение на дела е основен принцип в правораздаването

Ердоган засили ограничителните мерки за спиране на бързо нарастващите случаи на коронавирус в Турция

Премиерът разпореди да бъде освободен бордът на директорите на ББР

Китай започва да отменя карантината в Ухан от днес

Тръмп заплаши да спре финансирането към СЗО заради реакцията й срещу коронавируса

Борисов: Банско е огнище, ще направим там масово тестуване

581 са болните от коронавирус у нас

Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с Covid-19

В Германия започна тестването на хора за антитела срещу коронавируса

За последните 24 часа в САЩ са починали 1736 души от коронавирус

Борис Джонсън е в добро настроение и диша самостоятелно

Във Франция броят на жертвите от коронавирус надхвърли 10 000 души

Над 300 000 са излекуваните от COVID-19

Убил ли е коронавирусът правосъдието ни Днес съдебният съвет решава за неслучайното разпределение на делата

Жена няма вече да командва в КАТ-Пловдив

Жена няма да командва вече в „Пътна полиция”-Пловдив, след като досегашната шефка на КАТ Николина Недева-Джамбова бе освободена официално в сряда от поста.

Още през месец юни тя е подала в Министерството на вътрешните работи молба за преместване, която е била одобрена и Николина Недева-Джамбова ще бъде преназначена в новия отдел за видеонаблюдение, контрол и заснемане към Областна дирекция на МВР-Пловдив. Временно сектор „Пътна полиция”-Пловдив бе бъде оглавен главен инспектор Йордан Милушев, но засега не е ясно дали той ще остане за постоянно на този пост или ще бъде назначен друг титуляр.

Случайно или не, но рокадата на върха в КАТ- Пловдив съвпадна с деня на националния протест „Да спрем убийствата на пътя!“,  който в града под тепетата се проведе на булевард „Санкт Петербург” и бе организиран от Делка Палазова, вдовицата на прегазения на същото място на 13 май пътен полицай Делян Палазов. Той бе блъснат, докато осигуряше реда на пътя по време на национален събор в парк „Лаута” от джипа на бизнесдамата Катя Лерца, на която Пловдивският съд дори намали наложената й парична гаранция от 10 000 лв. на 6000 лв. Преди Деля Палазов смъртта си, докато изпълняваше служебните си задължения, намери и неговият 41-годишен колега  Николай Треновски, който през април 2016 г. бе прегазен от камион на автомагистрала „Тракия”, докато обработваше друг пътен инцидент на аутобана. Колегите на двамата загинали бяха настръхнали срещу началничката си, че вместо да си гледа служебните задължения и да решава как да се намалят катастрофите по пътищата в региона, по които Пловдивска област е на първо място в страната, и как да се стопят опашките пред гишетата на КАТ, тя постоянно е в отпуска или в чужбина, за да прави регистрации на тирове.

Недоволството им стигна до министерството, откъдето назначина проверки в „Пътна полиция”-Пловдив, но при тях не бяха установени съществени нарушения по отношение на административно наказателната дейност и регистрациите на автомобилите.

Освен нов началник на сектор „Пътна полиция” в града под тепетата се търси и нов заместник-директор на Областна дирекция на МВР-Пловдив, тъй като досегашният титуляр на този пост Георги Георгиев премина на работа в Агенция „Митници”. Там Георгиев ще е заместник на директора Георги Костов и ще отговаря за провеждане на ефективна контролна дейност от митническите органи чрез изготвяне на информационни и аналитични материали като разработва насоки за осигуряване на информационно-проучвателната и аналитичната дейност на звената в Агенция „Митници”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.