Жена от Монтана даде на два транша 7200 лева, третата „вноска” от 5000 лева оцеля

Снимка: Архив

Телефонните измамници вече преминават от еднократни обири на наивни пенсионери към серийни удари. Уловените на въдиците им жертви дни наред са тормозени и манипулирани, докато им дадат всичките си спестявания. По новата схема само в последните дни изгоряха две възрастни жени, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В понеделник привечер непознат мъж се обадил на 63 годишната Цветана М. в Монтана, представил се за „Стефан Попов – служител на полицията” и поискал от нея пари за залавяне на телефонни измамници. Час по-късно жената по указания на мнимия полицай оставила портмонето си с 1200 лева до пейка край магазин „Кауфланд”. Апашът обаче не оставил на мира монтанчанката, продължил да звъни и да иска пари за МВР и във вторник Цветана оставила в градинка плик с още 6000 лева. Престъпниците продължили да притискат жената от името на полицията, поискали още 5000 лева, но този път преди да ги даде, тя споделила с близки за станалото и разбрала, че е станала жертва на измама. По случая е образувано досъдебно производство.

В началото на март „ало” апаши три дни звъняха на 79 годишната Грозданка К. в Монтана, баламосваха я с измислици, че помага на МВР да залови измамници и прибраха на два транша 11 500 лева, част от които бабата изтеглила от банка. „От банални криминалета телефонните измами вече се превръщат в сериали. Омотали веднъж в лъжите си лековерни жертви престъпниците ги въртят на шиш, докато изцедят всичките им пари!”, коментираха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право