Жените избраха любимите си коли

Най-бързата серийна кола с предно предаване Honda Civic Type R е любимата спортна кола на дамите.

Най-добър спортен модел е Honda Civic Type R

Уникалният в световен мащаб автоконкурс, чието жури е съставено изцяло от жени, излъчи любимите коли на нежния пол. Голямата награда „Дамски автомобил на годината“ бе присъдена на Hyundai Ioniq – единственият сериен модел на пазара, който се предлага в три електрифицирани варианта – пълен хибрид, Plug-In хибрид и електромобил. Корейската машина спечели и отличието в категорията на „зелените“ автомобили, оставяйки зад себе си хибридните Toyota Prius и Kia Niro. В България Hyundai Ioniq също бе избран за екологична кола на 2017 г.

Жените имат око хубавите автомобили, показват резултатите от конкурса. В категорията на спортните модели на първо място се класира Honda Civic Type R. Наточеният хечбек се задвижва от 2,0-литров турбо двигател, който генерира мощност 320 конски сили. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 5,7 секунди, а максималната скорост е 272 км/ч. С чудесна аеродинамика и пътно поведение моделът постави рекорд на Северната отсечка на пистата „Нюрбургринг“ за най-бърза серийна кола с предно предаване.

„Жените са повече от половината от купувачите на нови автомобили и значително влияят при избора, затова фантастичното представяне на Civic Type R е голямо признание за нас“, коментира Филип Рос, старши вицепрезидент на Honda за Европа.

Производителите на останалите наградени модели в конкурса за женски автомобил на годината също би трябвало да са доволни. В популярната SUV категория на първо място паркира Peugeot 3008. За бюджетен автомобил бе излъчен Ford Fiesta, а за луксозен – BMW Серия 5. В най-високата категория за кола мечта дамите избраха Mclaren 720S.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили