Жертвите на нападението в Страсбург са вече три

Трима вече са загиналите след нападението с огнестрелно оръжие във френския град Страсбург, след като един от пострадалите почина от раните си. Това съобщи Ройтерс, като се позова на съобщение на парижката прокуратура.

Извършителят на атентата в Страсбург е заявил, че е искал да отмъсти за гибелта на радикални ислямисти в Сирия, съобщи френската телевизия Бе Еф Ем, като се позова на показанията на шофьор на такси, който твърди, че е бил принуден да откара заподозрения от мястото на атентата до квартал, където нападателят е възнамерявал да се скрие от полицията.

Във вторник вечерта 29-годишен жител на Страсбург откри огън на коледния базар в центъра на града. В резултат на атаката трима души загинаха, а 13 бяха ранени.

Говорителят на френското правителство Бенжамен Гриво заяви, че силите за сигурност опитват да заловят стрелеца жив или мъртъв. Общо 700 полицаи участват в операцията по издирването на Шекат.

Междувременно стана ясно, че френското правителство е призовало демонстрантите, известни като "жълтите жилетки", да не протестират този уикенд след нападението на коледния базар в Страсбург.

Коментари

Задължително поле