Жилищата във Варна поскъпнаха с около 30%

Във Варна нараства търсенето на напълно готови жилища.

Нарастват разходите на строителите

Вдигат наемите

С около 30 на сто са нараснали цените на жилищата във Варна за последните две години, разказаха брокери на имоти. Има активно търсене както на жилища за покупка, така и под наем. В резултат наемите на апартаментите в града за същия период са нараснали с около 30-40 на сто.

Сред причините за поскъпването е повишението на цените на строителните материали и на разходите за труд. Очакванията на строителния бранш са цените на новото строителство да продължават да се покачват, тъй като нарастват и заплатите на работниците.

Забелязва се и леко отдръпване на купувачите от имоти в строеж, като те предпочитат готови, завършени и обзаведени жилища, коментират брокери. При покупката на напълно завършен апартамент човек вижда каква е крайната цена и не губи време за ремонти. Това е голямо предимство за хората, които искат да знаят точно какви са необходимите разходи преди да могат за ползват даден имот. Ако човек купи жилище, което се нуждае от довършителни работи, трудно може да направи преценка точно колко средства ще му бъдат нужни.

Подобна е ситуацията и при покупката на апартамент на старо, който се нуждае от основен ремонт. Именно затова много купувачи се насочват към новото строителство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти