Жилищата най-желани от инвеститорите

Многофамилните жилищни сгради в големи градове в Германия са добра инвестиция, смятат консултанти.

Препоръчват офиси в Париж и Франкфурт

Студентските общежития са добра възможност

Инвеститорите в недвижими имоти ще продължат да бъдат привличани от първокласни многофамилни жилищни сгради, логистични имоти, трофейни офис сгради, средни по размер обекти за търговия с храни и центрове за данни в Европа, прогнозира международна консултантска компания.

Тя очаква много сделки в сектора на многофамилните жилища в големи градове в Германия, Великобритания, Скандинавския полуостров, Испания и Франция, където липсата на баланс между предлагането и търсенето може да доведе до значителен ръст на наемите. Логистичните имоти Великобритания, Германия, Нидерландия, Франция и Испания имат рекордно ниски нива на свободни площи, а строителството се очаква да намалее, което ще окаже натиск за повишаване на наемите.

Консултантите препоръчват инвестиции в първокласните ритейл паркове и търговски центрове в Южна Европа, където наличните търговски площи на човек от населението са по-ниски в сравнение с останалата част от Европа. Друга благоприятна възможност са офис сгради в Париж и Франкфурт. Добра възможност за инвестиция са и строени по поръчка студентски жилища в испански и италиански градове, където предлагането на легло на студент е сред най-ниските в Европа, а студентите се очаква да нарастват. Друга възможност за инвестиция са обекти в областта на природните науки, особено във Великобритания, Германия, Франция, Нидерландия, Белгия и Швейцария.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти