Жители на ловешкото село Прелом нямат вода по пет дни

Драстичен воден режим в ловешкото село Прелом. Местните хора сигнализират, че живеят по този начин вече пет месеца, като през последния нямат вода по пет дни. Хората разказват, че проблемът е от много години. По думите им обаче вече не може да живеят по този начин, тъй като все повече дни стоят без вода, информира БТВ.

"Изворите са почти пресъхнали и това е от много години. Осигурена е водоноска, от която хората си наливат вода", обясни Васко Панков, кметски наместник. "Проблемът идва основно от водоизточниците, които от години насам постоянно пресъхват. Тази година засушаването е най-сериозно", каза Христо Семков от ВиК-Ловеч.

По думите му решението е нов водоизточник и подмяна на водопроводната мрежа. Това обаче е свързано с много средства. Подмяната ще струва средно около 60 000 лв. на човек. "Това не е задължение на ВиК дружеството. Средствата, които трябва, са страшно много и ние нямаме такива възможности", допълни Семков. "Търси се решение на проблема. С него са запознати почти всички институции, проведени са срещи с областния управител и кмета на общината. Общината със собствени средства няма как осигури ремонта", каза от своя страна зам.-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев.

Коментари

Задължително поле