Журналистка с нова книга на български и турски език

Журналистката Десислава Георгиева издаде нова стихосбирка - „Време без думи“, като стиховете в нея са на български и турски език. Това е втората и книга, след „Притча за момичето с къдриците“, в която са събрани есета от пътувания, текстове, провокирани от преживяното, както и проза в стих.0

„Във времето и в думите има всичко. Само трябва да успееш да откриеш своите отговори. Това е идеята на „Време без думи“, разкрива авторката и добавя: „Миниатюрите в тази книга са писани в Истанбул. А фотографиите на мегаполиса са на Недрет Бензет. Доста след като приключихме работа по нея с редакторката ми Калина Тельянова, се роди идеята книгата да бъде двуезична - на български и на турски. Оказа се, че не е само добра идея, но и се получи чудесна реализация, за която благодаря на Христо Петров - автор на корицата, на Сабри Алагьоз - преводача на миниатюрите и на издателите ми от „Либра скорп“.

Книгата вече е имала своята премиера в Бургас и Одрин. "Гостувахме в Одрин заедно с екипа на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ и по време на визитата ни беше организирано и представянето й. Книгата вече я има във фонда на библиотеката в Одрин, както и в българското читалище там. Предстоят още нови срещи с читателите в Турция“, казва Деси Георгиева.

Тя е главен редактор на сайта "Черноморие бг", работила е и във вестник "Труд".

Коментари

Задължително поле