Журналист от Холандия: Загуба от България няма да е изненада

Dutch national football team head coach Danny Blind looks on during a friendly football match between The Netherlands and Belgium at the Amsterdam Arena in Amsterdam on November 9, 2016. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND

„Холандия може да запише загуба от България в София“. Това заяви Симон Зуаткрайс, водещ журналист от Ниската земя. Репортерът на електронното издание „Футбол Интернешънъл“ шокира с прогнозата си за предстоящата световна квалификация на 25 март (събота) в София.

„Поражение срещу България не е невъзможно - заяви Зуаткрайс, който следи „лалетата“ от близо. - Хубавото за Дани Блинд е, че бъдещето му не зависи от резултата в София“.

Медиите в Холандия не приеха добре решението на Блинд да включи в състава 17-годишния Матис де Лигт от „Аякс“. Защитникът получи повиквателна за двубоя, както и за контролата с Италия на 28 март.

„Лудо решение за важен мач“, написа сайтът на телевизия „НОС“.

Пиер Ван Хойдонг, бивш ас на Холандия, също критикува решението на Блинд.

„Има риск, защотно Матис играе като централен защитник, а не като дясно крило – каза Хойдонг. - И това ме притеснява. Матис бърка срещу отбори като „Копенхаген“ и „Екселсиор“, а ни предстои важен мач.“

Въпреки песимизмът в медиите, 17-годишният бранител е на върха на щастието, заради възможността да дебютира за националния отбор.

„Когато ми казаха, че имам повиквателна, попитах защо се шегуват с мен? - призна Де Лигт. - След това разбрах, че наистина съм призован в тима. И сега имам буца в гърлото от вълнение“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ