Завладяваща кулинарна демонстрация изненада пловдивчани

Сандра Алесиева, шеф Манчев и шеф Шишков показаха уникални техники в действие на грила, експертите бяха още по‑взискателни към четиримата финалисти в регионалния кръг от Националния турнир по спортен грил в града под тепетата

nagrajdavane-grill-plovdivGrill&Chill събитието се проведе тази неделя в Пловдив на специано изградената зона в близост до Гребния канал. Там се проведе регионалният етап от най-мащабното грил турне на Lidl и Coca-Cola. От 10:00 ч. до 22:00 ч. в неделния ден всички жители и гости на града под тепетата имаха възможност да се включат в общата инициатива под надслов „Да споделим грила!“ и да отпразнуват заедно ценното време, прекарано сред семейство и приятели, с вкусна и качествена храна, освежаващи напитки и много забавления и изненади.

След Стара Загора, Русе, Варна и Бургас, Пловдив беше петият град, в който шеф Манчев и шеф Шишков подложиха на изпитание грил уменията на най-смелите кулинарни експериментатори. За първи път, обаче, те лично демонстрираха професионални техники за приготвяне на гурме изкушения на грил, преди да отправят предизвикателството пред финалисти в регионалния кръг на Националния турнир по спортен грил.

finalisti-grill-maistor-plovdivЧетиримата, спечелили право да премерят сили в регионалната надпревара след представяне на приготвени от тях грил изкушения – Димитър Иванов, Галин Видев, Атанас Тотов и Борислав Чернев, трябваше да мариноват, подготвят и гриловат пилешка пържола от бут, заедно с гарнитури и сосове по избор. „В надпреварата в Пловдив видяхме наистина добри идеи и интересни импровизации. Всички участници приготвиха много вкусния ястия, с добра презентация и много добре грилован протеин. Затова при избора на победителя надделя оригиналността, съчетана с истинския грил аромат“, сподели шеф Манчев при връчването на наградата на отличения.

40-годишният Атанас впечатли журито с нестандартно приготвено пилешко руло с моцарела, завито в бекон, умело гарнирано с топла царевица с лук, задушена във фолио на грила и свежа салата колсло от червено зеле, моркови, царевица, ябълка и майонеза. Тази рецепта му помогна да надделее над останалите претенденти и да бъде обявен от експертното жури за най-добрия грил майстор от Пловдив, който ще представи региона и ще се бори за националната титла и наградата от 2500 лв. срещу финалистите от останалите 5 града следващата неделя в София.

Освен кулинарния турнир, организаторите бяха предвидили различни атракциони за деца и възрастни и завладяващ летен концерт на групите Rewind и АКАГА. Посетителите на събитието опитаха от специално разработеното меню, приготвено от умели майстори на грила, а най-запалените фенове сами си приготвиха бургери, стекове, ребра и различни други качествени продукти.

Кулминацията на турнето и финалът на Националния турнир по спортен грил, ще се проведат на 03 септември в София, на поляната зад Музея „Земята и хората“. Наред с майсторски подготвен грил и свежи напитки, Coca-Cola и Lidl подготвят също така много забавления, изненади и незабравими емоции за малки и големи. За перфектен завършек на почти двумесечното мащабно турне, организаторите са поканили холандската група Zuco 103, които ще завладеят българските фенове с комбинация от бразиелектро и щури фънк ритми, под звездното небе в неделната вечер.

Коментари

Задължително поле