Любимите рецепти на Марина Цветанова Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Още една жертва на коронавируса у нас

Соломон Паси: Първото нещо, което можеше да бъде направено, беше да се въведат общоевропейски правила

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Завод „Миджур“, гръмнал през 2014 г. край Горни Лом, с нов собственик

Завод „Миджур“ във видинското село Горни Лом има нов собственик. В общинския център Чупрене още не се знае каква дейност ще се развива на мястото на  взривилата се преди близо 3 години фабрика за утилизация на боеприпаси.

„Представител на новия собственик идва на място, събира документи. Това което зная е, че иска да възстановява халета в завода наново. Имат набрани 5-6 човека като работен персонал, може и повече да са… Тези хора, те са общи работници- чистят помещения, чистят треви и храсти, като идеята е фабриката да бъде възстановена и да започне да работи. Но откога, дали са й изрядни всички документи, лицензи, разрешителни и т.н. това вече не мога да кажа, защото ние не даваме решение или съгласие, а има други органи, други институции в България, които са оправомощени“, каза кметът на общинския център Чупрене Ваньо Костин пред БНР.

Заводът спря работа след като 15 души намериха смъртта си при взрива на 1 октомври 2014 година. Бившият собственик Валери Митков е сред обвиняемите по делото, което Видинският окръжен съд гледа след инцидента.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.