Завърши ремонтът на моста при 9-и километър на магистрала „Хемус“

Завърши ремонтът на дилатационните фуги на мостовото съоръжение при 9-и км на АМ „Хемус“, в района на с. Яна, съобщават от АПИ. Движението се осъществява без ограничения и в двете платна. По време на възстановителните дейности, които започнаха през септември т. г., трафикът преминаваше двупосочно в едно платно.

Продължават ремонтните работи на долното строене на 5 виадукта на АМ „Хемус“ - при 19-и км (виадукт „Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 36-ти километър (виадукт „Коренишки дол“), при 37-ми км и при 51-ви км (виадукт „Разлив“). Пътноподдържащите фирми работят максимално мобилизирано, за да завършат предвидените дейности най-късно до средата на декември. Ремонтните дейности на съоръженията са необходими, за да се пътува по тях след това удобно и безопасно. За улеснение на трафика в ремонтираните участъци там, където е възможно в последния работен ден от седмицата - петък, има две летни за пътуване в посока София - Варна, а в неделя, когато хората се прибират има две ленти към София.

Поради извършващите се ремонтни дейности е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-и км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България