Задочно осъдиха за издръжка майка, зарязала децата си преди години

Изчезналата майка дължи вече близо 4000 лева

Майка, която не контактувала с децата си 10 години, задочно беше осъдена да плаща издръжка за сина и дъщеря си. Делото е заведено от бащата, който бил зарязан докато с жена му били на гурбет.

Той получава и родителските права, а изчезналата майка има право да вижда децата си поне два пъти месечно, въпреки че не ги е търсила от години и не се знаело къде се намира. Това става ясно от решение на Районния съд в Кубрат, който се е произнесъл по иск на И.С. срещу майката на децата му И.Ю.

След като не била издирена в страната, тя е била представлявана в съда от особен представител. С решението на съда жената е осъдена да плати 2400 лева издръжка за двете деца за минал период. Всеки месец вече трябва да праща по 120 лева за всяко дете.

Семейната драма е поредната гурбетчийска история, довела до раздяла и изоставяне на деца. И.С. и И.Ю. заживели заедно през 2000г. 2 години по-късно им се родило момиченце, а след още 4 и момченце. Родителите заминали за чужбина, а децата оставили на грижите на баба. През това време таткото често се връщал у дома. При едно такова пътуване през 2007 г., прибирайки се в Холандия, не намерил жена си. По телефона тя заявила да не я търси повече. Изоставен, той си дошъл в България и заживял с децата си.

„През този период от време майката не се е виждала с тях нито веднъж, не е изпращала подаръци, а участието й в тяхната издръжка в рамките на десет години се изчерпва с изпратени на два пъти суми по 50 евра, като тотално се е дезинтересирала от тяхното емоционално и физическо развитие”, пише в решението на съда.

Жената, която вероятно няма как да знае, че е осъдена, дължи освен издръжките за децата си и над 440 лева такси по делото. Към днешна дата тя има борч от близо 4000 лева.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България