Задържаните за убийството на мъж във влак край Вакарел са брат и сестра

Вероятната причина за инцидента е отправена забележка към извършителите

По първоначална информация задържаните за убийството на мъж във влак край Вакарел  са брат и сестра. Вероятната причина за убийството е отправена забележка към извършителите, информира БНР.

„Мъжът е на 38 години и е криминално проявен. Жената е на 47 години и също е криминално проявена“, заяви директорът на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов и допълни, че двамата задържани са от Ихтиман и са пътували за София.

„Задържани са в село Вакарел, като са се опитвали да избягат“, посочи ст. комисар Николай Спасов. Той обясни, че сигналът за инцидента е получен от началника на жп гарата във Вакарел. „Оказана е незабавна помощ на пострадалия. На път за болницата в София мъжът е починал“, каза още ст. комисар Спасов. Сигналът е бил получен в 8:07 часа, а медиците са пристигнали на място в 8:23 часа. Въпреки че преодолели разстоянието от Вакарел до София само за 10 минути, усилията им се оказали напразни.

Международният бърз влак № 494 от Истанбул през Пловдив за София престоява на гара Вакарел от 08:01 ч. В композицията се извършват оглед и следствени действия, което не позволява влакът да продължи своето пътуване. Създадена е своевременна организация за обезпечаване на пътуването за всички 120 пътници като са пренасочени и настанени в следващия преминаващ влак. Бързият влак № 1620 от Пловдив за София е потеглил от гара Вакарел в 09:12 ч.

 

 

 

Коментари

Задължително поле