Задържаният за палежа на джипа в Монтана оставен в ареста

За постоянно остава под стража мъжът, който беше задържан за взрива на джип в жилищен блок в центъра на Монтана, реши днес окръжният съд в града. При експлозията в нощта срещу 7 октомври бе унищожен луксозният автомобил на адвоката Красимир Босев. Бяха нанесени и много сериозни щети и на апартаментите в сградата, пострада сериозно и цялата фасада.

Работното обвинение срещу 55-годишния Цветан П. Василев е за палеж. Мъжът, който е криминално проявен, отрече пред магистратите да е извършител на престъплението. При направената експертиза на кръвта и на други биологични следи, намерени на мястото на престъплението, е установено, че те напълно съвпадат с ДНК- профила на задържания.

От направената справка в съдебните регистри става ясно, че Василев е осъждан е 17 пъти - за грабежи, побои (включително над полицай), за изнасилване. "Няма как да не съм доволен от развитието на събитията. Но, за да стигне до поръчителя ще трябва много работа", коментира за "Труд" мишената на покушението адвокат Красимир Босев.

Коментари

Задължително поле