Задържаха близо 68 000 къса цигари на ТД Митница Русе

Снимка: Pixabay

67 640 къса (3382 кутии) цигари задържаха митническите служители на ТД Митница Русе през изминалите две седмици.

В района на Дунав мост при Видин са задържани общо 31 780 къса (1589 кутии) цигари при три случая. Всички кутии са били облепени с турски бандероли, съобщават от Агенция Митници.

В единия от случаите, на 10 февруари, е извършена проверка на товарен автомобил с турска регистрация на изход от Република България. В матраците на леглото, разположено в кабината на водача, са намерени 17 000 къса (850 кутии) цигари. Контрабандните тютюневи изделия са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.

19 920 къса (996 кутии) цигари с български акцизни бандероли са задържали митническите инспектори при две от проверките, извършени в района на Дунав мост при Русе.

При единия случай недекларираните 11 120 къса (556 кутии) цигари са открити в микробус, управляван от български гражданин, скрити във фабрични кухини под корите в лявата част на автомобила. 8800 къса (440 кутии) са намерени при друга проверка в багажника на лек автомобил, излизащ от страната на път за Германия.

Двамата водачи не са представили задължителните документи, придружаващи стоките, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове. Цигарите са задържани и на водачите са съставени актове.

На Митнически пункт Оряхово при проверка на товарен автомобил, управляван от турски гражданин, са установени общо 15 940 къса (797 кутии) цигари, част от тях с български бандероли, но повечето са били облепени с турски такива. Акцизните стоки са иззети. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право