Задържаха двама за кражба на кола в София

Задържаха двама мъже, съпричастни към противозаконно отнемане на лек автомобил, съобщиха от пресслужбата на СДВР.

На 11 април собственикът на лек автомобил „Пежо 5008“ заявил в полицията, че паркираната му в ж.к. „Бъкстон“ кола е открадната. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия полицаите намерили откраднатия автомобил, укрит в гаражна клетка в ж.к. „Овча купел“.

На 15 май, около 21 часа, в хода на проведена полицейска операция в района на ж.к. „Овча купел, в близост до гаражната клетка, криминалистите забелязали лек автомобил „Фолксваген“ с двама мъже в него, разпознати като криминален контингент по линия „престъпления с МПС“. Шофьорът се насочил към гаражната клетка, а вторият мъж седнал зад волана на фолксвагена. В момента, в който изкарал от укритието краденото "Пежо", с поставени регистрационни табели от друга кола, полицаите задържали 40-годишния - криминално проявен за подобни престъпления.

Съучастникът му – 36-годишен, който направил опит да избяга с Фолксвагена, също бил задържан. Последвали претърсвания на адресите на двамата, където били намерени и иззети техническо средство за заглушаване на GPS сигнали, ръкавици, заготовка за чип, мобилни телефони и лаптоп. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура 40- годишният е привлечен като обвиняем за престъпление от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Неговият съучастник е разпитан като свидетел и освободен.

Коментари

Задължително поле