Задържаха двама мъже заради серия обири с взлом в София

Полицаи задържаха двама мъже, извършили серия от взломни кражби в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Столичаните Б.Б./36г./ и Г.К./40г./ били задържани на 22 февруари, непосредствено след като разбили входната врата на магазин за мобилни телефони в ж.к. „Люлин” и опитали да извършат кражба на метална каса от обекта.

В резултат на предприетите незабавни заградителни действия служители от сектор „Кражби” при СДВР заловили мъжете в непосредствена близост до магазина. В автомобила, с който се придвижвали, както и при обиск на двамата, са намерени и иззети мобилни телефони, ръкавици, шапки, отвертки и други инструменти, съотносими към престъпната им дейност.

В процеса на разследването е установено, че Б.Б. и Г.К. са извършители и на серия взломни кражби от магазини за мобилни телефони, за маркови дрехи и от бутици. В жилищата, които задържаните обитавали, са открити множество луксозни дамски чанти, слънчеви очила, бижута и мобилни телефони, предмет на престъпления, извършени от двамата задържани. Намерено било и пликче с прахообразно вещество, което при извършената експертиза е дало реакция на кокаин.

Документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава. Събраните материали са докладвани в Софийска районна прокуратура и на Б.Б. и Г.К. са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 195 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право