Задържаха двама мъже за разпространение на наркотици в Пазарджик

Двама мъже са задържани на територията на Пазарджик за разпространeние на наркотици, съобщават от вътрешното министерство.

При процесуалните действия, извършени под наблюдението на прокурори от Окръжната прокуратура в областния град, в първия случай, след обемна предварителна оперативна работа, криминалистите влезли в дирите на криминално проявения Т.З./34г./ от пазарджишкото с. Братаница. Установено е, че той е разпространявал синтетични наркотици на територията на областния град и близките населени места. След планиране на действията екипите от сектора пристъпили към акция. В хале в бившия стопански двор на селото Т.З. бил заловен, като по време на задържането мъжът е оказал яростна съпротива и опитал да се отърве от намиращата се у него дрога. При обиска, в якето му е открито топче бял прах – амфетамин, а при допълнителен оглед наблизо е намерено и второ топче от същото вещество. Общото количество на иззетата дрога е  24 грама. Т.З. е задържан първоначално за срок от 24 часа, прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик е удължил срока на ареста му със 72 часа. Внесено е искане от страна на прокуратурата в Окръжния съд за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“

Аналогичен е и случаят и с 28-годишния С.Р. от Пазарджик. На улица в центъра на областния град той бил спрян от служители от сектора с пакетче амфетамин. При последвалото претърсване в къщата, обитавана от младия мъж, са открити още близо 22 грама от същата вид дрога, както и електронна везна ,използвана за незаконната търговия. Той е задържан първоначално за срок от 24 часа, но по-късно мярката му е удължена от прокуратурата със 72 часа. След внесено искане в Окръжния съд в Пазарджик, спрямо С.Р. е взета най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

 

Коментари

Задължително поле