Задържаха десетокласник заради опит за убийство на охранител във Варна

С постановление на Окръжната прокуратура във Варна е бил задържан за срок до 72 часа десетокласникът Кр.Т. Той е привлечен като обвиняем за опит за убийство , като деянието останало недовършено. Престъплението по член 115, във връзка с член 18, ал. 1 от НК е извършено в съучастие с друго лице. Съучастникът на ученика се издирва, съобщават от Прокуратурата.

В хода на разследването били събрани доказателства, че в престъплението участва и непълнолетният Кр. Т. Това наложило Окръжната прокуратура във Варна да възложи по-нататъшното разследване на следовател от Окръжния следствен отдел. Вчера, 31 януари 2018 г., непълнолетният Кр. е задържан за срок до 72 часа до довеждането му в съдебната зала на Варненския окръжен съд, където Окръжната прокуратура ще внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Деянието било извършено на 28 януари 2018 г. около 2 часа след полунощ. В ОД на МВР във Варна постъпил сигнал от заведение в района на спирка „Акациите“ за сбиване. На място било установено, че пострадал при сбиването е 36-годишният охранител. Младият мъж бил с порезно-прободни рани в крака и гърдите. Настанен бил в болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право