Задържаха джебчийки на пенсионери

Снимка: Архив

Полицаи от РУ-Нови пазар задържаха две джебчийки, които отмъквали само пари от пенсионери в дните за получаване на месечните възнаграждения. За три кражби признали гастрольорките С.Т./53г./ и С.И./21г./ от град Суворово, въпреки че полицаите издирвали извършителите на две.

До сръчните крадли униформени стигнали за по-малко от час след получаване на сигнал от обрана жена. Около 13 ч. в понеделник 68-годишна жена съобщила, че са й откраднали 170 лв., дебитна и лична карта. Докато давала показания полицейски служители, които се грижили за обезпечаване на обществения ред в центъра при раздаване на пенсии, забелязали две жени със съмнително поведение. Заострили вниманието си към тях. Изяснили, че се движат между пощата, аптека и хранителен магазин. В това време в РУ-Нови пазар отишъл да се жалва и 76-годишен мъж. От задния джоб на панталона му била открадната личната карта и 207 лв., изплакал той.

Полицаи бързо открили двете съмнителни жени и ги довели за проверка в управлението. По време на разпита признали и за трета кражба на малка парична сума и лична карта на мъж. Полицаи намерили изхвърлените документи и ги върнали на притежателите. Възстановени са и пенсиите на обраните възрастни хора.

С.Т. е криминално проявена и осъждана за джебчийски кражби, а С.И. има криминалистически регистрации за кражба. Задържани са за срок до 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право