Задържаха крадец на златен ланец за близо 3000 лева, продал бижуто на части

Снимка: Архив

24-годишен мъж бе задържан от служителите в полицейския участък в кв."Надежда" в Сливен за грабеж на 48 грама златен синджир, съобщиха от ОД на МВР. След кражбата извършителят раздробил на части мъжкото бижу и успял да го продаде на парчета в различни заложни къщи.

Престъплението било извършено около 2 часа на 11 ноември в кв."Надежда". Пострадалият е мъж на 33 години от Ямбол, който бил в гетото на сватба. Той се оплакал, че на една от улиците бил нападнат и синджирът му за 2 900 лева бил издърпан със сила от врата му. Оказало се, че грабителят е местен жител на 24 години. Той взел дребни суми за парчетата от златното мъжко бижу. Задържан е за 24 часа в полицейския арест. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

Полицаите от участъка в "Надежда" успели да задържат за няколко часа и извършител на грабеж на възрастна жена. 73-годишната старица била нападната в съседния кв."Даме Груев", докато седяла на пейка, за да си почине. Непознат младеж минал покрай нея и със сила издърпал чантата от ръцете й. В ареста е задържан 18-годишен криминално проявен жител на "Надежда". Чантата на жената с парите в нея, личните й документи и други вещи била върната. Води се досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право