Задържаха петима при спецакция за незаконна дървесина в Търновско

строителна дървесина

Образувани са 10 бързи производства, петима души са задържани, наложени са 7 акта и 7 глоби при проведената в понеделник спецакция за незаконен дърводобив в община Сухиндол. Операцията бе с участието на служители от отдел "Охранителна полиция" при Областната дирекция на МВР – Велико Търново, РУ – Павликени и РДГ – Велико Търново.

Проверени са били 18 автомобила, 38 граждани и 11 жилища. Съставени са 7 констативни протокола по Закона за горите, 7 акта, от тях 4 по Закона за движение по пътищата, 2 по Закона за българските лични документи и един по Закона за гражданската регистрация, наложени са 7 глоби по фиш.

Образувани са 10 бързи производства - 7 за съхранение на незаконно добити от другиго дърва за огрев, без горска марка. Установените количества възлизат на около 47 пространствени куб. м. Други три бързи производства са образувани за превозване с каруци на незаконно добита дървесина. В хода на акцията са установени три каруци, превозващи по около 0,5 куб. м. дърва за огрев, без горска марка и разрешително за превоз. Изяснено е, че дървата са незаконно отнети от района на ябълкова градина в близост до с. Върбовка. Спецакциите срещу незаконния добив на дървесина ще продължат и в други общини на територията на ОДМВР - В. Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право