Задържаха под стража двама украинци, преминали незаконно границата ни с Румъния

Снимка: Архив

Единият е подсъдим за убийство, другият - за побой

Двама украинци с българско гражданство бяха задържани под стража от Районния съд в Генерал Тошево по обвинение, че са преминали незаконно границата ни с Румъния.

24-годишният Георгий М. и 59-годишният Владимир С. били заловени на 7 юли от румънски граничари край с. Четатя и върнати обратно в България. Владимир имал фалшив чешки паспорт, като обяснил пред властите, че го е купил за 300 евро. Мъжът е осъждан за шофиране след употреба на алкохол и е подсъдим за умишлено убийство, извършено миналата година. Докато трае разследването, Владимир е бил освободен под домашен арест заради влошено здраве. Вместо да спазва мярката, украинецът опитал да избяга заедно с Георгий, срещу когото се води дело за причинена средна телесна повреда. Двамата взели автобус от София до Варна, а след това - до Добрич. Там наели такси до с. Лозница, откъдето прекосили пеша границата.

След като били заловени, се опитали да отърват ареста с обяснението, че искали да стигнат до резерват за диви животни в района и се изгубили.

Коментари

Задължително поле