Задържаха пътен рецидивист за поредно шофиране след употреба на алкохол и без книжка

Снимка: Архив

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 35-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол и без правоспособност.

По образуваното незабавно производство,  Йордан К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 8 август в Килифарево е  управлявал лек автомобил „Мазда 121”, с концентрация на алкохол в кръвта  1,80 на хиляда, установено с дрегер. Водачът е  бил осъден с влязло в сила на 14 март тази година определение за същото деяние.

Той е обвиняем и за това, че по същото време и място   управлявал лек автомобил без съответното свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с влязло в сила на 25 февруари 2017 г. наказателно постановление за управление на МПС без книжка.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият  е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. Съществува реална опасност  да извърши друго престъпление или  да се укрие. Йордан К. е осъждан, като последното му  наказание лишаване от свобода за  престъпления по чл. 343б от НК е изтърпял на 4 август . Четири дни по-късно отново извършва същото нарушение. Поради това съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето.

Определението на Районен съд – Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право