Задържаха 26-годишен мъж за притежание на голямо количество канабис

Полицейските действия били предприети вчера. В условията на неотложност разследващи извършили претърсване в частен имот, ползван от 26-годишен, в Дреновец, съобщиха от пресцентъра на МВР. Там били открити електронна везна и 74 грама нарязана на дребно зелена тревиста маса, реагирала на канабис при полевия наркотест.

Последвало претърсване в необитаема тухлена постройка, извън регулационните граници на селото. В таванското помещение на сградата, служителите на реда открили 7,062 кг полусуха зелена листна маса във вид на съцветия, индикирали на канабис при наркотеста. Западно от постройката, на площ от около 25 кв. м. униформените се натъкнали на 15 стръка отрязани конопени растения. В близост до мястото, в югоизточна посока била открита друга камара със 70 конопени стръка. Растенията, високи от 110 до 160 см, реагирали на канабис. Намерено било и устройство за мелене със следи от нарязана на ситно зелена листна маса.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа и приведен в полицейския арест. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 и чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс.

Коментари

Задължително поле