Задържаха 39-годишна чужденка, повредила бариерата на ГКПП Гюешево и две патрулки

Снимка: Николай Каламов/Архив

Днес в 11.11 ч. на ГКПП Гюешево пристига лек автомобил марка „Ситроен“, със швейцарска регистрация. 39-годишната водачка на автомобила спира пред бариерата, без да загаси двигателя. Началникът на смяната прави опит да извърши гранична проверка, но водачката потегля рязко, поврежда бариерата с автомобила и се насочва към вътрешността на страната, без да спре на подадените сигнали и от другите гранични полицаи на трасето. Не е спряла и при подаден сигнал от граничен патрул в с. Гърляно. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Униформените подали сигнал към колегите си в областната дирекция в Кюстендил, но при влизане в града, жената отново не се подчинила на полицейски сигнал за спиране и се ударила в служебен автомобил на РУ Кюстендил. Спряна е след минути преследване и след удар в друг служебен автомобил.

Установено е, че водачката на автомобила е гражданка на Република Северна Македония и Швейцария. Във видимо неадекватно състояние е закарана в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания. При инцидента няма пострадали. На жената е взета кръвна проба за анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества. Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава в рамките на досъдебно производство под прякото наблюдение на прокурор от РП Кюстендил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право