Задържаха 58-годишен мъж по време на сделка с незаконен тютюн

Снимка: СДВР Столична Полиция

21-годишен хванат за кражби на телефони от таксиметрови шофьори

Полицаи от икономическа полиция от столичното Трето РУ задържаха мъж в момент на сделка с незаконен тютюн, съобщава СДВР Столична полиция във фейсбук страницата си.

В хода на операция по противодействие на престъпления с акцизни стоки, служители на реда засекли 58-годишен и жена на 47 години, в момент на покупко-продажба на суха, растителна маса с мирис на тютюн без акцизен бандерол. Последвали процесуално-следствени действия в дома на мъжа, откъдето са иззети четири плика и един чувал със същото съдържание. Установено е, че общото тегло на растителната маса е около 20 килограма. На адреса е намерена и ловна пушка, боеприпаси за ловно оръжие, множество различни по вид и размер монети, както и пластмасова цистерна с около 100 литра течност с аромат на нефтен продукт, без документи за произход. По случая е образувано досъдебно производство, а мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Работата по случая продължава. Събраните материали предстои да бъдат докладвани в прокуратурата.

Служители на Девето РУ задържаха столичанин за обсебване. Оперативно-издирвателните действия започнали след сигнал от 6 ноември - водач на таксиметров автомобил съобщил, че по-рано същия ден клиент, когото карал до ж.к. „Люлин“, поискал мобилния му телефон, за да проведе разговор, но избягал с мобилното устройство. В хода на разследването е установен и задържан извършителят - 21-годишен, криминално проявен мъж от София. В процеса на работа е установено, че той е извършил подобно престъпление няколко дни по-късно. Откраднатите вещи са намерени и иззети. След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийската районна прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем за продължавано престъпление. Мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Коментари

Задължително поле