Заев: Ща намерим решение с България, това е „смешен проблем“

Мисля, че ще намерим решение с България, имаме нужда от помощ от Гърция, която сега е нашият стратегически партньор. Гърция е много силна в Европейския съвет чрез премиера Мицотакис, чрез министър Дендиас, те са много фокусирани и са водещи в процеса на интеграция на Западните Балкани в Европейския съюз, заяви министър-председателят на Република Северна Македония (РСМ) Зоран Заев по време на участието си в шестия Делфийски икономически форум в Атина, съобщи кореспондентът на Македонската информационна агенция (МИА) от Атина, цитиран от скопския телевизионен канал “Алсат М“.

Заев изрази оптимизъм за разговорите със София, като обясни, че процесът се е забавил поради изборите в България, но също така, че това е „смешен проблем“, който той дори не може да обясни.

„Продължаваме да разговаряме с тях, приятели сме с всички. България си измисли този въпрос. Дори не мога да ви обясня какъв е проблемът сега, защото това е смешен проблем, несъществуващ проблем. Трябва да намерим решение, защото то е от полза както за българите, така и за македонците от Северна Македония и би донесло само ползи за всички,“ каза премиерът Заев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа