Заловиха домашен производител на дрога

Снимка: Архив

43-годишен варненец, който произвеждал различни видове наркотици в дома си, е предаден на съд, съобщиха от окръжната прокуратура. Срещу Стефан Я. са повдигнати три обвинения - за производство и притежание с цел разпространение на наркотици и прекурсори на стойност близо 38 000 лв. Мъжът бил спипан на 1 септември миналата година.

При обиск в жилището, което обитавал с детето си, полицаи намерили 103,5 л течност, от която той се опитвал да произведе хероин, както и 371,15 грама морфин. Разследването установило, че чрез различни химически способи Стефан успял да произведе солидни количества амфетамини и метаамфетамини, с които търгувал.

Апартаментът му бил оборудван като лаборатория - със съоръжения и материали за добиване на дрога. Пред разследващите подсъдимият обяснил, че обичал да прави експерименти с любознателна цел. Миналото му обаче показва, че е упражнявал нелегалната дейност и преди.

През 2014 г. Стефан Я. е бил осъден условно за притежание на материали за производство на амфетамини. Мъжът ще дочака процеса си зад решетките на варненския затвор, уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право