Замерваха с яйца 16-годишния убиец на малката Никол

16-годишният Иван, който уби с нож в асансьор 11-годишната Никол Йончева , бе замерван с яйца от близки на почерненото семейство. Това се случи в понеделник, когато при закрити врати започна съдебния процес за кървавата драма, разиграла се миналото лято. Преди да започне заседанието на съда, приятелки на Никол, роднини на семейството и съпричастни с трагедията хора, се събраха на мълчалив протест пред съдебната палата. Когато съдебните полицаи докараха Иван и той излезе от автомобила на охраната, към него полетяха яйца. Хвърляше ги мъж, който викаше: „Той уби човек!“.

Никол и Иван се запознали по интернет. Незнайно как момчето я прилъгало да отиде от центъра, където живее, в комплекс "Меден рудник". Той я чакал пред "Триа сити център" в Бургас, после двамата с тролей стигнали до комплекса. Там времли във входа на блок и се качили в асансьора. Официалната версия е, че Иван се опитал да я целуне, но тя се дърпала, затова той я пробол с кухненския нож, който носел.

Момичето било открито в кръв от обитатели на блока, които веднага се обадили в полицията. Самият Иван, твърдял, че не разбрал, че е убил Никол. След случката в асансьора той си купил чипс и отишъл да играе с децата от квартала, в който живее.received_1800715966617902

В понеделник в съда бяха двете майки-почернената майка на Никол, която едвам се държеше на краката си, и тази на Иван, която също плачеше и обясняваше, че пред нея момчето казва, че не е извършило престъплението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право