Занятията в пламналата детска градина ще бъдат възстановени най-рано идната седмица

Няма пострадали деца и членове на персонала на детска градина „Слънце” в Павликени, където във вторник сутринта лумна пожар в котелното отделение . Всички 124 деца са били евакуирани своевременно, родителите им са ги прибрали по домовете, а за малчуганите от други населени места е осигурен превоз от Община Павликени.

Предстои в общинска администрация да бъде сформирана комисия между експерти, директора на забавачката, служители на БКД-Павликени, трудова медицина и др, които да оценят щетите и да планират възстановяването на учебния процес в детското заведение. Очаква се, че той ще може да бъде възобновен най-рано в началото на следващата седмица. Дотогава е сфомирана сборна група в Детската ясла в помощ родителите, които не могат да оставят децата си вкъщи.

Причините на пожара се изясняват. Вероятно той е породен от искра от електрически удължител. Унищожени са три табла за бойлерите, които ще трябва да бъдат заменени с нови. Обгорели са котлите и вехтории в две помещения в приземния етаж на сградата - склад и котелно отделение.

Коментари

Задължително поле