„Запечатаха“ границите в Северна Гърция

Правят бързи тестове и на тираджиите на ГКПП-тата

Пускат коли на Кулата от 7 до 23 часа

Правителството на Гърция “запечата” сухопътните граници на страната в Северна Гърция, която “се дави” от коронавирус, в опит да спре втората вълна на пандемията.

В същото време започна прехвърлянето на пациенти към частни клиники в Солун, а правителството отново апелира за спазване на мерките.

Тъй като случаите изглежда се стабилизират, но без да падат драстично, вече е почти сигурно, че карантината ще бъде удължена след 1 декември в Гърция.

Новите мерки наложени на сухопътна граница са:

През ГКПП “Промахон-Кулата” преминават само гръцки граждани и граждани на Европейския съюз със ПСР тест и QR код с автобус или лек автомобил. Преминаването е разрешено от 07.00 ч. до 23.00 ч вечерта, докато товарният транспорт преминава през цялото денонощие.

Контролно-пропускателен пункт “Маказа-Нимфея” и “Илинден-Ексохи” (България) са отворени за товарни превози 24 часа в денонощието само с водача на превозното средство.

Както “Труд” писа гръцките власти ще правят бързи тестове на пристигащите в страната през сухопътните граници.

От 14.30 часа днес на ГКПП “Промахон” гръцките гранични власти са започнали проверки с бързи тестове за COVID-19 на всички влизащи в Гърция шофьори на товарни автомобили.

Коментари

Задължително поле