Американски изтребители прогониха руски военни самолети далеч от бреговете на Аляска

Президентът Радев: Свободата на словото не е отговорност единствено на издатели и журналисти, тя е битка на всеки гражданин Държавният глава връчи президентски плакет „Св. св. Кирил и Методий" на СБЖ

Мая Василева е новият зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане

Графа и жена му на фестивала в Кан (СНИМКИ)

7 дрехи, които правят фигурата пълна

Близките на жертвите в катастрофата край Своге ще получат по 50 000 лева

Представиха сборник в чест на преподавателя във ВТУ проф. Стоян Буров Събитието се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека

Условна присъда и пробация за деца наркопласьори

БАБХ: Няма халогенирани разтворители в зехтина на българския пазар

Издирват ромски съкровища в Северозапада и отвъд Дунав

Започва избор на нов шеф на БНТ

След като СГС потвърди окончателно присъдата на генералния директор на БНТ Константин Каменаров, той няма законово право да заема поста в обществената телевизия. Според чл. 59, ал. 2, т. 2 от Закона за радиото и телевизията „не могат да бъдат членове на управителен съвет на БНР, съответно на БНТ, лица, които са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер“.

Генералните директори на БНТ и БНР се избират и освобождават от Съвета за електронни медии. След съдебното решение СЕМ трябва да вземе решение за освобождаване на Каменаров и да избере изпълняващ длъжността до провеждане на нов конкурс.

И. д. генералният директор също трябва да отговаря на изискванията за титуляр, които по закон са приравнени с тези за член на Съвета за електронни медии: „лица с българско гражданство, висше образование и опит в следните области: електронни медии, електронни съобщения, журналистика, право или икономика, и имат обществен авторитет и професионално признание“, както и с не по-малко от петгодишен трудов стаж в телевизия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.