Започва укрепване на свлачището край манастира „Великата лавра“ в Търново

Дейностите променят временно движението на част от градския транспорт

Започват дейностите по укрепване на свлачището край средновековния манастирски комплекс „Великата лавра“ и църквата „Свети Четиридесет мъченици“, засегнало част от улица „Св. Климент Охридски“ във Велико Търново. Проектът на Общината предвижда изпълнение на пилотна система с 12 фрагмента, всеки от които ще е с 12 пилоти. Общият брой на елементите и съоръженията ще бъде над 140.

600 000 лева отпусна правителството за реализация на необходимите дейности по укрепване на терена и възстановяване на уличния участък и прилежащото му тротоарно пространство.

Строителните работи, които стартират в понеделник налагат временна организация на движението – улица „Свети Климент Охридски“ ще бъде затворена за движение от площад „Цар Асен I” до каменния мост в квартал „Асенов“. Обходният маршрут за пътуващите по направления към и от Арбанаси и Горна Оряховица е следният: Южен пътен възел – главен път Велико Търново – Варна – с. Шереметя – с. Арбанаси /двупосочно/.

Променят се и част от маршрутите на движение на градския транспорт.

Временната организация на движение влиза в сила от 24 юни, а срокът за действие е до приключване на строителните работи.

Коментари

Задължително поле