Започна изграждането на „Бронзовата къща“

Спират проекта, ако до 18 юни основата не бъде готова

 

Изграждането на "Бронзовата къща" на мястото на съборения мавзолей в София започна днес. Столичната община е поставила срок за приключване до 25 юни. От австрийското посолството у нас са поискали срокът да е до 27 юни.

Ако до 18 юни не е изградена основата на скулптурата, проектът може да бъде прекратен, каза пред „Труд“ председателят на комисията по култура в Столичния общински съвет Малина Едрева. Тя обясни, че фундамента е най-трудоемката и времеемка част от поставянето на временната "Бронзова къща". Тя е по проект на Пламен Деянофф. По предложение на австрийското посолство СОС одобри поставянето й за година.

Инсталацията трябваше да бъде готова за началото на българското европредседателство през януари, но изграждането се забави. Първите елементи бяха поставени край Градската градина на 2 май, откъдето бяха взети, за да бъдат сглобени в Асеновград.

Забавянето и неразбориите покрай поставянето на инсталацията са причините социалистите от Дискусионния клуб за социални местна политика да искат отстраняването на столичния зам.-кмет Тодор Чобанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България