Заради страх от отмъщение убийците на Младенов предпочитат в ареста

Подсъдимите за убийството на Венцислав Младенов

Обвиненият заедно с баща си в убийството на бизнесмена от София Венцислав Младенов Марин Боюклиев се страхувал роднините на жертвата да не му отмъстят, затова и адвокатът му Борислав Мазнев се съгласи с искането на прокуратурата той да остане в ареста . Бащата Севдалин Боюклиев и защитникът му оставиха на Окръжния съд в Пловдив да реши. Съдия Весела Евстатиева постанови мярка „задържане под стража“, а адвокатите на двамата няма да обжалват.

Убитият се е занимавал със самбо и имал много близки в този спорт, което е в основата на страха от отмъщение на двамата обвинени в убийството.

Синът Марин е направил признания за извършения побой, довел до смъртта на Младенов, бащата все още не е. Срещу него обаче има косвени доказателства - не само обясненията на сина му, а и записите от камерата в заведението в Нареченски бани, което Боюклиеви и Младенов държали заедно. На 21 март тримата се скарали за пари за ремонта на заведението, започнали да се бият, а когато Младенов престанал да дава признаци на живот, Боюклиеви натъпкали тялото му в бидон и го хвърлили в река Чепеларска.

Двамата имат зад гърба си по една условна присъда, но бащата вече e реабилитиран за шофиране след употреба на алкохол. Свидетелски показания ги сочат като агресивни хора, а синът дори не можа да посочи адреса, на който живее, пред съда.

Коментари

Задължително поле