Затварят неврологията във Видин, болницата пред закриване

Дейността на неврологичното отделение във видинската МБАЛ "Света Петка" ще бъде прекратена за 6 месеца, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Цветан Василев.

"Този проблем започна на 19 юли, когато колегите невролози внесоха предизвестията за прекратяване на трудовите договори и вече 6 месеца полагаме усилия, както аз, така и Министерството на здравеопазването, визирам зам.-министър Жени Начева. Бяха проведени множество разговори, бяха написани не едно и две писма до директори на други болници, с които да ни се помогне за специалисти. Аз проведох нееднократно разговори с всички, които пожелаха да говорят с мен, невролози на територията на Видин, но резултатът е този - никой не пожела да се върне", обясни д-р Василев.

Приетите към момента пациенти в отделението ще бъдат лекувани, но няма да бъдат приемани нови. Част от персонала ще бъде освободен, а друга част - преназначен, обясни д-р Цветан Василев. Самият той припомни, че на 3 декември миналата година е подал оставка в Министерство на здравеопазването:

"Защо съм си подал оставката? Ами ако щете, първо, като признание, че не мога да се справя с този проблем. Второ, ако щете, като вик за помощ, за да алармирам всички, че ние имаме проблем и аз не мога да го реша сам. Тия проблеми се решават не еднолично от един директор на болница. Те се решават от екип отговорни хора."

На въпрос има ли друго отделение, което да е застрашено от затваряне, д-р Василев отговори, че повечето отделения са пред закриване.

Коментари

Задължително поле