За Архангеловден бяха връчени наградите „Полицай на месеца” в Сливен

Наградените служители на криминалната и охранителна полиция.

Осем служители на МВР в Сливен бяха отличени с наградите „Полицай на месеца” за проявен професионализъм, съобщиха от ОД на МВР.

Призът „Полицай на юли” получиха Веселин Русев, старши инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОД на МВР, и Живко Кутулов, младши експерт в участък „Надежда” при РУ-Сливен, за работата им по разкриване на две кражби на парични средства в големи размери от офис на фирма, извършени в различен период от време през 2018 година. „Полицай на август” стана инспектор Пламен Стефанов от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОД на МВР-Сливен за разкриване на незаконна търговия с горива и неплащане на акциз в големи размери. Незаконната дейност е била осъществявана на територията на област Сливен и Бургас. Отличието за септември отиде при служител в сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен - инспектор Георги Топалов, за работата му по противодействие на битовата престъпност и в частност - по разкриване на серия от домови кражби, извършени в сливенския квартал „Комлука”. Призът „Полицай на октомври” бе колективен. Той бе присъден на служители от патрулно-постова дейност в районните управления на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Екипите бяха отличени за работата си по осигуряване на обществения ред и за съществен принос в противодействието на разпространението и употребата на наркотични вещества. За постигнати високи резултати в турнирите на МВР бе отличен криминалистът от Нова Загора Георги Кайраков.

Отличията бяха връчени от директора на ОД на МВР ст.комисар Димитър Величков на тържествена церемония послучай празника на полицията Архангеловден.

Наградите „Полицай на месеца” бяха учредени преди повече от 15 години от пресцентровете на Областната дирекция на МВР и общината, като носителите им бяха определяни всеки месец с анкета сред журналистическата колегия. Пред последните години номинациите се излъчват от ръководствата на МВР и общината, за проявен висок професионализъм и доблест.

Коментари

Задължително поле