В Асеновград спират протестите за две седмици

Антиромските размирици в Асеновград подгряват усещането за бъркотия

Дотогава ще е ясно дали предприетите мерки дават резултат

Инициативният комитет от Асеновград прекратява протестите в града за две седмици, стана ясно след разговор на гражданите с вицепремиера Валери Симеонов.

След края на срещата говориха само гражданите, които имаха среща със Симеонов и съобщиха, че прекратяват протестите за две седмици, след като пред тях са били поети ангажименти - да се осигури засилено постоянно полицейско присъствие в Асеновград. То ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо, казаха протестиращите.

В ромската махала ще се открие подучастък на местното полицейско управление, като за целта ще се осигури сграда, предаде БНР. На децата - спортисти ще се осигури постоянна полицейска охрана, а всички сигнали за заплахи на етническа основа, които и в момента получават протестиращи, ще се докладват лично в кабинета на вицепремиера Валери Симеонов.

След две седмици гражданите от Асеновград отново ще се срещнат с вицепремиера, за да отчетат дали мерките, които са набелязани, дават резултат. Ако трябва, ще бъдат взети и допълнителни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България