Костадинов подписа със „Стабек“

Карантина за Великден и Гергьовден Вижте мненията на икономисти, медици, работодатели и интелектуалци за намеренията на властта

Неспасяемият българин или паметник на българското спасение Какъв да бъде мемориалът, от който всички у нас ще са доволни

Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Държавният секретар на САЩ в разговор с Борисов: България ще е сред първите страни, с които ще бъде споделена ваксина срещу коронавируса

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

74 млн. лв. разплати АПИ от 13 март насам Над 50 млн. лв. предстои да бъдат преведени на фирмите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 2 април 2020

Десета жертва на коронавируса у нас

Здравка Евтимова за речта си: Говорих за приятелите, не за политиците

Здравка Евтимова. Снимка: БНТ

Когато се замислих какво да кажа, имах предвид познатите и приятелите, с които пътувам всеки ден във влака Перник-София, с който пътувам, за да отида на работа. Не съм имала предвид някои политици, някоя политическа сила. Това заяви поетесата Здравка Евтимова по БНТ по повод прочувствената си реч по време на възпоменателната церемония по повод 147 години от гибелта на Васил Левски.

„Аз имам много приятели, живея като тях, така че те бяха в съзнанието ми. Тези, които като мен работят сигурно по 8-9 часа и пътуват по два часа“, каза Евтимова.

За думите и за корупцията тя каза, че независимо от коя част от партийния спектър е корумпираният, кой град или село ограбва, той трябва да бъде наказан и към това е насочила своето чувство в речта си.

А за предателството – за нея предателството е черната страна на доблестта и достойнството.

„Във всечи човек може би има ген на предателство, както има ген на почтеност и достойнство. Точно от нас зависи ние да позволим на почтеността да вземе връх и то не с красиви думи и слово, а със собствен пример да вземем позиция по трудни въпроси, които може да ни донесат много гняв от много хора“, каза поетесата.

Тя смята, че най-трудният въпрос сега е да работим така, че младостта да пожелае да остане в България, да се стреми да даде силите си, таланта си, енергията си да подобри града, в който живее. Да направи децата си щастливи, да не ги лишава от много добро образование, да бъдем сигурни, че в България хората могат да живеят спокойно.

Знам, че сме изправени в труден период – винаги в България е имало трудни периоди, но въпреки тях ние сме имали нашия цар Симеон, имали сме Паисий в тежки моменти, Ботев, Вазов, Левски, Димитър Талев и Димов – нека те бъдат нашия пример, призова Евтимова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.